П'ятниця, 29-е Березня 2024року
Вівторок, 18 грудня 2018 09:25

Валентина Довженко

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

ДОКТОР ФIЛОСОФIЇ В ГАЛУЗI ДIЛОВОГО АДМIНIСТРУВАННЯ, ЕКС-МIНIСТР УКРАЇНИ У СПРАВАХ СIМ’Ї, МОЛОДI ТА СПОРТУ

Покращення демографічної ситуації, передача сімейних цінностей та традицій з покоління в покоління, активна робота заради кращого майбутнього дітей – принципи, за які вона виступає, викликають повагу до цієї мудрої жінки та віру у краще життя нашої країни. Спеціально для «Ukrainian People» голова Всеукраїнського благодійного Фонду Надії і Добра та міністр України у справах сім’ї, дітей та молоді (1997-2000, 2002-2005 рр.) Валентина Іванівна Довженко відповіла на хвилюючі питання щодо соціальної сфери, жінки у політиці, успіх та інше.

 

Як ви вважаєте, коли у нашiй кранїi до жiнки-полiтика будуть вiдноситися по-справжньому поважно та серйозно ?
У першу чергу це залежить від нас, жінок. Ми повинні об»єднатися для формування у суспільстві принципів взаємоповаги, взаєморозуміння, взаємопідтримки, рівності прав і можливостей як для жінок, так і для чоловіків.

Соцiальна сфера України за останнi роки змiнилася? Якi змiни можете назвати найкардинальнiшими?
Нажаль, соціальна сфера змінюється не на краще. Так, при катастрофічній демографічній ситуації в державі, відмінені виплати родинам з сім»ями до досягнення дитини 3-річного віку, зменшені одноразові виплати при народженні дитини. Вважаю, що соціальна політика буде ефективною, якщо в її основі стануть головними інтереси сім»ї, дітей та молоді, вирішення їх проблем, підвищення соціальних стандартів життя.

Щоб Ви порадили сучасним починаючим жiнкам-полiтикам? Як не наробити помилок i увiйти в цю сферу гiдно?
В народі кажуть, що на помилках вчаться. Тому важливо вчитися, аналізувати, думати, перш ніж приймати рішення. Це стосується усіх сфер нашого життя.

Як Ви ставитеся до того, що жiнки нашої країни все бiльше обирають кар’єру, нiж будування родини?
Кожна сучасна жінка має право вибору свого особистого життєвого шляху. Моя позиція така, що держава має створити умови, коли жінка може реалізувати себе у професійній сфері та разом з коханим чоловіком створити сім»ю, народити та виховати гарних і розумних дітей. В основі цього є розробка та реалізація ефективної державної сімейної політики.

Що для Вас означає поняття «успiх»?
Все дуже просто, але в той же час складно – задумав конкретну справу, незалежно від того велика вона чи маленька, здійснив її та отримав позитивний результат. І це є успіх. Горда тим, що разом з колективом, друзями та партнерами Всеукраїнського благодійного Фонду Надії і Добра успішно реалізовано масштабні проекти підтримки дитячих будинків сімейного типу, спеціалізованих дитячих закладів для дітей з вадами слуху, талановитих дітей з 80 країн світу в рамках Міжнародного дитячого фестивалю «Змінимо світ на краще !» та багатьох інших. Приємно відзначити, що багато учасників наших дитячих програм уже успішно реалізують себе в молодому житті.

Ваш головний принцип, яким Ви користуєютесь кожного дня на роботi та у приватному життi?
Принцип один – обов’язковість та відповідальність.

Що Вас надихає в житт?
Саме життя, з його труднощами та успіхами, з минулим та сьогоденням, у колі рідних та друзів. Жити – це вже щастя !

Секрет сiмейного щастя вiд Валентини Довженко?
Секрета тут немає. У щасливій родині панують любов, взаємна повага та взаєморозуміння.

Прочитано 706 разів
ТЕТЯНА ПЕТРАКОВА

Головний редактор

Автор понад 500 соціальних проектів, направлених на розвиток дитячих талантів.
Телевізійний експерт. За освітою – журналіст (факультет масових комунікацій CНУ ім. В. Даля, магістр журналістики). Друга вища освіта – психолог (факультет психології CНУ ім. В. Даля).

Схожі матеріали (за тегом)

Детальніше в цій категорії: « Алла Мартинюк

Прокоментувати:

Копирайт(C) http://ukrpeople.com "UKRAINIAN PEOPLE" Все права защищены.

Студия дизайна  Вэб Мост  Web BRIGHT design     http://web-most.net/