Вівторок, 19-е Березня 2024року

Анна Горбань (6)


fjhfk.jpg

Голова ГО «Розумне майбутнє нації»

Анна Горбань
Голова ГО «Розумне майбутнє нації»



Про вплив музики на виховання відомо ще з часів античної епохи. Згадаю хоча б давньогрецького філософа Арістотеля, який вбачав у музиці дар зцілення й очищення, здатність «зміцнювати людську волю і прагнення до дії». Нагадаю також про те, що в Італії в 16 ст. існували інтернати, шпиталі, які називались консерваторії (у перекладі – охороняти, зберігати), де дітей-сиріт навчали музичному мистецтву. Отже, з давніх давен учбові музичні заклади, по суті, формували і розвивали музичну культуру країни. У ХХ ст. консерваторії, як вищі навчальні заклади, перейменовували в музичні академії, де готують майбутніх професіоналів – від виконавців, диригентів, оперних режисерів до композиторів і теоретиків.

Далі – бюджетом – 2020 р. не передбачене збільшення держвиплати при народженні дитини. Зараз її розмір становить 41 280 грн. З 2014 року сума залишається незмінною. Виплати при народженні дитини навіть не індексуються згідно з закладеною інфляцією у 5-6% на 2020 рік.

І ми підійшли до негативної частини моєї аналітики.

Перше, що мене неприємно вразило – це відсутність глобальних реформаторських пропозицій. Це стосується, як дітей, так і інвалідів, сімей та пенсіонерів, про яких, я думаю, буде окрема стаття. Я не побачила в бюджеті зламу системи. Підняття соціальних виплат – це добре, але на сьогоднішній день українці потребують  не лише фінансової підтримки, а й розробки механізмів, щоб зробити її адресною. Це питання не підвищення виплат, а, справедливості.

Наприкінці минулого року, традиційно, найбільш обговорюваною подією було прийняття державного бюджету України на наступний рік. Узгоджений та проголосований він опинився і на моєму столі.



Копирайт(C) http://ukrpeople.com "UKRAINIAN PEOPLE" Все права защищены.

Студия дизайна  Вэб Мост  Web BRIGHT design     http://web-most.net/