П'ятниця, 29-е Березня 2024року
Середа, 19 грудня 2018 09:18

Наталія Ковалко

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

КАНДИДАТ ЮРИДИЧНИХ НАУК, ДОЦЕНТ КАФЕДРИ ФIНАНСОВОГО ПРАВА, ПРАКТИКУЮЧИЙ АДВОКАТ, ЧЛЕН НАУКОВО-КОНСУЛЬТАТИВНОЇ РАДИ ПРИ ВЕРХОВНОМУ СУДI, АВТОР ПОНАД 60 НАУКОВИХ ТА НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИХ ПРАЦЬ

Науковий діяч, доцент, лауреат престижних премій, академік Української академії наук, член асоціацій правників, адвокатів та енергетичних  інженерів України, експерт міжнародних правових проектів, автор блогів, медіаторка та просто щаслива мама двох дітей. Про регалії цієї успішної українки можна говорити безкінечно, тому ми вирішили дізнатись у самої Наталії про її досягнення, принципи життя та ресурси натхнення.

 

Будь ласка, розкажiть коротко про вашi досягнення в науковiй дiяльностi.
Цьогоріч я стала лауреатом Премії імені Лідії Костянтинівни Воронової в номінації «За підготовку й видання статей, циклів наукових праць з фінансового права, надрукованих у фахових виданнях». Відзнака моїх досягнень такою премією для мене була надзвичайно знаменною та важливою, адже саме професор була моїм вчителем, яка не лише передала мені знання, а й відкрила мій потенціал як вченої та пробудила любов до наукової діяльності. У результаті це призвело до того, що вже понад 8 років я є викладачем у своїй рідній Alma mater. Для своїх учнів я намагаюсь бути не просто вчителем, а ментором – провідником, який допомагає розкрити потенціал людини й вказати правильний шлях у житті.

Що для Вас успiх, у чому вiн полягає?
Успіх – це поняття, супутнє досягненню цілей і, на мій погляд, не головне. Плоди діяльності будуть значущими, якщо вони робляться на благо суспільства. Якщо ти байдужий до власної держави й не віддаєш щось для її благополуччя, то за законами Всесвіту ти ніколи не отримаєш гідного результату. Успіх – це людське визнання, коли ти робиш щось для суспільства, для оточуючих, а вони це цінують.

Назвiть принципи, якими ви керуєтесь у своїх дiях.
Ключове кредо мого життя – особиста відповідальність. Я завжди несла відповідальність за все, що б не робила. Я ніколи не беру на себе те, чого не можу виконати. Коли я щось роблю, це повинно бути або ідеально, або ніяк.
Що допомага витримувати велику конкуренцiю?
Здорова конкуренція в професійній сфері – звичайна справа і, як правило, вона позитивно мотивує та є стимулом до самовдосконалення. Тому, якщо хтось претендує на ту ж нішу, що і ви, усувайте свого конкурента єдиним вірним способом: підвищенням власної кваліфікації та цінності своїх ресурсів. Тільки так можна виграти цю боротьбу найбільш чесно та надійно.

Якою, на ваш погляд, повинна бути сучасна українка?
На мій погляд, сучасна українка повинна бути впевненою в собі унікальною особистістю, яка прагне якомога повніше використовувати свої таланти, здібності, можливості. Вона має вчитися розумно використовувати свій потенціал на благо себе та інших людей, жити в гармонії з навколишнім світом, радіти кожному новому дню та всебічно розвиватися.

Можете порадити нашим читачам, як не сходити зi свого шляху i не пiддаватися всiм невдачам?
«Успіх – це ще не крапка, невдача – це ще не кінець: єдине, що має значення, – це мужність продовжувати боротьбу» (Уінстон Черчилль). Колись я прийшла до висновку, що кожну поразку потрібно пережити. Якби спортсмен, який бере участь в Олімпійських іграх, приходячи четвертим виключно через те, що прибіг на частку секунди повільніше, не відчував цю емоцію втрати, він ніколи б не йшов далі. Саме тому хочу сказати, що, однозначно, у мене були невдачі й помилки, і на них я реагую емоційно, навіть іноді плачу, але потім завжди аналізую. Кожна помилка – це історія, яка в підсумку дає нові можливості для зростання.

 

Прочитано 641 разів
ТЕТЯНА ПЕТРАКОВА

Головний редактор

Автор понад 500 соціальних проектів, направлених на розвиток дитячих талантів.
Телевізійний експерт. За освітою – журналіст (факультет масових комунікацій CНУ ім. В. Даля, магістр журналістики). Друга вища освіта – психолог (факультет психології CНУ ім. В. Даля).

Детальніше в цій категорії: « Анна Василенко Євгенія Берьозова »

Прокоментувати:

Копирайт(C) http://ukrpeople.com "UKRAINIAN PEOPLE" Все права защищены.

Студия дизайна  Вэб Мост  Web BRIGHT design     http://web-most.net/