Субота, 20-е Квітня 2024року
Вівторок, 18 грудня 2018 11:11

Ірина Касьян

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

ГОЛОВА ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОЇ ПЛАТФОРМИ «ЖIНКИ ЗА МИР»

Жінка, яка прагне миру і робить для цього реальні вчинки. Вона несе добро і закликає всіх жінок нашої країни знайти своє життєве призначення та місце, де можна зігрітись та відновити сили. Ми із радістю поспілкувались із головою правління Національної платформи «Жінки за мир» Іриною Касьян та в подробицях дізнались про її діяльність і життєві погляди.

 

Розкажiть про дiяльнiсть платформи «Жiнки за мир»?
Це об’єднання, що налічує понад 150 тисяч жінок України, які виступають за мир у нашій країні. Донбас, система охорони здоров’я, освіта, гуманітарна сфера, демографія – все це нас хвилює, саме тому ми займаємось законотворчою і правозахисною діяльністю. Наші жінки на безкоштовній основі захищають дітей, матерів, переселенців, людей з обмеженими можливостями та всіх інших українців, які потребують допомоги. В парламенті, на сьогодні, завдяки нашій роботі, зареєстровано понад сорока соціальних законопроектів. Другий напрямок «Жінок за мир» – гуманітарна допомога жителям зони АТО. Нас ніхто не фінансує. Робимо все своїми силами.

Коли платформа була створена i коли Ви почали їздити у зону АТО?
Я сама з Донецька, тому захист моєї малої Батьківщини для мене – апріорі! А, взагалі, багато жінок нашого об’єднання знали одна одну ще раніше. Їздити у зону АТО почали на початку війни. Домовившись із МНС, вивозили людей на мирні території, потім супроводжували їх та допомагали речами, грошима чи послугами. Коли ситуація трохи поліпшилась, вертали людей назад. Офіціально ми вирішили створити свою організацію у березні 2016 року, хоча по факту почали свою діяльність раніше. Зараз на Донбас ми їздимо кожні два тижні.

А чим Ви займалися до цього?
Раніше я працювала приватним підприємцем і мала у Вінниці консалтингову компанію під назвою «Інформаційно-аналітичний центр проблем підприємництва», в рамках якої ми із моїми колегами захищали малий та середній бізнес. Це відбувалося якраз у часи податкового майдану. Тоді ми вийшли на захист підприємців і навіть добились, щоб питання спрощеної системи оподаткування залишили у спокої. А вже згодом я присвятила себе соціальній сфері та стала помічником міністра соціальної політики.

Важко було перестроїтись на iнший напрямок?
Так, бо доводилося вчити все на практиці. Але, коли я зрозуміла, що моя діяльність реально допомагає, відчула, що знайшла свою нішу.

Де черпаєте натхнення?
Останні п’ять років для мені були не легкі. Головним моїм джерелом сили в ці моменти був і залишається мій син. Також я надихаюсь своєю діяльністю. Допомагати дітям – справжнє щастя. А ще я пишу вірші.

Що Ви розумiєте пiд словом «успiх»?
Коли щось робиш за покликом серця на благо і з любов’ю в серці – це справжній успіх!

Якою має бути справжня жiнка?
Жінка – це світ, спокій, добро! Вона повинна бути мудрою, жіночною, наполегливою та транслювати добро! Для мене таким прикладом є героїня обкладинки цього номеру Марина Кінах!

Що можете побажати нашим читачам, як йти свом шляхом i не звертати уваги на негатив?
Скоро Новий рік, тому я хочу заздалегідь привітати із цим святом і черговою можливістю змінити своє життя на краще! Будьте впевненні у собі та не зациклюйтесь на невдачах! Тепла вам, успіху, добра та мудрості!

Прочитано 489 разів
ТЕТЯНА ПЕТРАКОВА

Головний редактор

Автор понад 500 соціальних проектів, направлених на розвиток дитячих талантів.
Телевізійний експерт. За освітою – журналіст (факультет масових комунікацій CНУ ім. В. Даля, магістр журналістики). Друга вища освіта – психолог (факультет психології CНУ ім. В. Даля).

Детальніше в цій категорії: « Кіра Скрипник Ореста Бріт »

Прокоментувати:

Копирайт(C) http://ukrpeople.com "UKRAINIAN PEOPLE" Все права защищены.

Студия дизайна  Вэб Мост  Web BRIGHT design     http://web-most.net/