Четвер, 25-е Квітня 2024року
П'ятниця, 25 грудня 2020 10:44

Валентина Єфимова

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

«Роби, що маєш робити – і будь що буде!

Валентина Єфимова – психолог та медіаексперт проєкту «Говорить Україна». Серед її досягнень – участь у проєкті «Один за всіх», багаторічна практика в дитячому садку та школі, діяльність психолога. Головне досягнення, за її словами, – улюблена робота та щасливе сімейне життя. А отже – роки прожиті немарно.

 

Розкажіть про свою сферу діяльності та її цінності.

Моя професія цінна тим, що мені вдалося допомогти іншим розібратися з їхніми життєвими труднощами. Найчастіше доводиться працювати з дітьми, які потребують поради та настанови у процесі дорослішання та пошуку місця в житті.

На вашу думку, як карантин позначиться на психоемоційному стані людей?

На жаль, кількість людей, які потребують допомоги, збільшується. Один із сигналів тривоги – почастішали суіцидальні спроби і їхня кількість значно зросла. Прикро те, що українці й досі вважають ганебним звернення до спеціалістів із сфери психології.

Що зіграло роль у формуванні вашого світогляду та життєвих принципів?

Передусім – любов мами. У разі невдач – вона підтримувала, перемоги – щиро раділа. Це допомагало вірити в себе, довіряти своїм бажанням та мотивувало ставати кращою.

Величезну роль також зіграли книги, адже через мистецтво ми вчимося бачити красу навколо себе, шукати її в людях.

Ваше розуміння успіху. Які його складові?

У моєму розумінні – це самодостатність та затребуваність. У такому разі людину оточують ті, котрих навзаєм любиш. Тоді хочеться дарувати іншим лише користь та добро.

Що ви можете порадити читачам для досягнення успіху та щастя?

Дуже важливо постійновчитися та експериментувати у пошуках улюбленої справи. Варто також розвивати хобі – вони будуть корисними у кризові моменти! І ваше життя буде насиченим і цікавим. А ще – не забувати любити. Тоді все наповнюється сенсом.

Прочитано 339 разів
Ukrainian People

Автор

Детальніше в цій категорії: « Анастасія Попсуй Олена Гаврилюк »

Прокоментувати:

Копирайт(C) http://ukrpeople.com "UKRAINIAN PEOPLE" Все права защищены.

Студия дизайна  Вэб Мост  Web BRIGHT design     http://web-most.net/