П'ятниця, 26-е Квітня 2024року
П'ятниця, 25 грудня 2020 10:37

Озар Мінцер

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Озар Мінцер – доктор медичних наук, професор , заслужений діяч науки і техніки України, громадський діяч. Завдяки щоденній цілеспрямованій праці йому вдалося створити абсолютно новий напрям у медицині – медичну інформатику

 

«Необхідно навчитися поважати самого себе»

 

Розкажіть про сферу вашої діяльності та її цінності.

Моя сфера діяльності – це розробка та впровадження нових інформаційних технологій в охорону здоров’я і практичну медицину, дослідження принципів загальної біомедицини. Це принципово новий напрям, який у перспективі замінить майже всі процедури, що здійснюються сьогодні, в тому числі й частково – прийняття рішень (діагностику, прогнозування, вибір методу лікування).

 

Як Ви бачите майбутнє медичної інформатики та медицини в цілому?

Медична інформатика – системоутворювальна дисципліна. Її впровадження нині може змінити систему охорони здоров’я, практичну медицину та освіту.

Це – робототехніка, єдиний освітній простір, симуляційна медицина, мобільна освіта та медицина, інтернет медичних речей, комп’ютерний моніторинг за станом хворих, телемедицина, дистанційна освіта та ще десятки технологій, що дуже повільно впроваджуються в Україні.

 

Ваше особисте розуміння успіху та його складові.

Успіх – це стратегічна відповідність запланованого та отриманого результатів або ж отримання принципово нового незапланованого результату. Особисто для мене, складові успіху – праця, мотивація, адекватні ресурси та сприятлива комбінація зірок на небі.

 

Нині, головною темою для багатьох людей світу є пандемія. Які уроки винесе людство?

Людство, на мою думку, має винести головне: ми вступаємо в абсолютно нову еру існування – щільну взаємодію з мікросвітом.

 

Які будуть побажання підростаючому поколінню та українцям в цілому?

Єдине, чого хочу побажати, – завжди пам’ятати та шанувати минуле, цінувати сьогодення та не забувати мріяти про майбутнє.

Прочитано 286 разів
Ukrainian People

Автор

Прокоментувати:

Копирайт(C) http://ukrpeople.com "UKRAINIAN PEOPLE" Все права защищены.

Студия дизайна  Вэб Мост  Web BRIGHT design     http://web-most.net/