Субота, 20-е Квітня 2024року
Середа, 18 грудня 2019 10:28

Олена Мосійчук

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Якщо раніше представниці прекрасної половини людства мали стояти на кухні й дбати про домашній затишок за наказом чоловіка, то нині вони активно поповнюють ряди української армії й виконують вже накази командирів. Тендітна та неймовірно красива Олена Мосійчук (позивний «Мальок») своїм прикладом доводить, що жінки теж можуть бути мужніми. Їй п’ять років поспіль доводилось поєднувати обов’язки військового польового парамедика Національної Гвардії України «НГУ», санінструктора їхньої бази і турботливої матері синочка.

Як поєднувати тендiтну жiночiсть та високу силу духу українським жiнкам в сучасних реалiях?

Я спонукаю усіх жінок ніколи не здаватися і не показувати слабкі сторони, ані в АТО, ані в повсякденному житті. Я відразу продемонструвала те, що можу на рівні з чоловіками і працювати, і ходити в патруль, і навіть не спати декілька днів, а головне – відстоювати Україну. На бойових виїздах я жила з усіма – в окопах, і на базах. Єдина відмінність полягає в тому, що на базі в мене була окрема кімната – медпункт, в якому я цілодобово надавала медичну допомогу тим, хто цього потребував.

Що для вас поняття «патрiотизм» ?

Ми повинні об’єднуватись і не боятись. Заради тих, хто загинув за нашу свободу і спокійне життя. І, патріотично вигукуючи: «Слава Україні!», я хочу почути не менш патріотичне: «Героям слава!». Сподіваюся, що настане той день, коли «в Україні буде Україна, а не якась окраїна чужа»…

На передовiй бойова сестра, вдома мама i дружина. Що вас надихає i надає енергiї для нових звершень?

Джерелом енергії для мене виступає моя родина, невелика, але дружня: мати, яка завжди підтримує і поділяє мої рішення, і син – найдорожчий скарб мого життя. Він знає, чим я займаюсь, пишається мною.

Ще однією родиною для мене стали фронтові побратими. Починаючи волонтером, я продовжила діяльність на лінії вогню як боєць. Я живу своєю роботою, саме тому у зоні АТО я з самого початку. На фронті вже були мої, а також ті, хто потребував допомоги, я відчула, що потрібна там. Саме небайдужість до рідного краю спонукала мене до активних дій.

Ви така активна, енергiйна i водночас нiжна красуня. В чому сила жiнки?

Стереотип про те, що мiсце жiнки на кухнi та бiля домашнього вогнища, вже давно зруйнований сучасними реалiями України та свiту в цiлому. Якщо гендерне рiвноправ’я стало одним з питань спекулювання думками та дiями соцiуму, то питання про мiсце жiнки на вiйнi вже не викликає жодних запитань. Принаймнi в Українi. Бiльшiсть з них живуть на двi сiм’ї: одна знаходиться в мирнiй частинi країни, iнша ж – на лiнiї вогню. Сьогоднi цi жiнки заколихують колисковими своїх дiтей, а вже завтра самi засипають пiд канонади. Сьогодні головна сила жінки – в її діях!

Прочитано 541 разів
ТЕТЯНА ПЕТРАКОВА

Головний редактор

Автор понад 500 соціальних проектів, направлених на розвиток дитячих талантів.
Телевізійний експерт. За освітою – журналіст (факультет масових комунікацій CНУ ім. В. Даля, магістр журналістики). Друга вища освіта – психолог (факультет психології CНУ ім. В. Даля).

Прокоментувати:

Копирайт(C) http://ukrpeople.com "UKRAINIAN PEOPLE" Все права защищены.

Студия дизайна  Вэб Мост  Web BRIGHT design     http://web-most.net/