Версія для друку
Вівторок, 18 грудня 2018 11:03

Лариса Ільєнко

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

ПРЕЗИДЕНТ БЛАГОДIЙНОГО ФОНДУ

Президент благодійного фонду та українка із великим добрим серцем вважає, що допомагати можна по-різному: грошима, своїм часом, послугами чи словами підтримки. Редакція журналу була дуже зворушена відповідями Лариси на хвилюючі питання стосовно її діяльності.

 

Що таке у Вашому розумiннi є поняття «благодiйнiсть»?
Благодійність – це допомога від чистого серця, а не для піару. І ця допомога може бути не тільки матеріальною, а й моральною та фізичною. А взагалі, благодійність як поняття походить від слів «благо» і «дарувати».

Як Ви самi стали допомагати iншим?
В житті я була в різних ситуаціях, коли було дуже важко і поруч нікого не було. І мені стали допомагати сторонні люди абсолютно безкоштовно. Мене це дуже вразило. Саме тому зараз, коли я сама маю можливість, допомагаю іншим. Знаєте, коли я чую «дякую», то відчуваю неймовірно позитивні емоції. Це слово дорожче будь-якого золота світу.

Хто може займатись благодiйнiстю, на Ваш погляд?
Кожен. Бо допомога полягає не завжди в грошах. Найголовніше – увійти в ситуацію. Гроші знайдуться самі. А ось головним моментом у благодійності я вважаю чесність. Дуже страшно, що зараз багато людей спекулює на цій темі та використовують благодійність і громадську діяльність як трамплін в політику, або високі кабінети. Я за чесну допомогу від серця!

Чим зараз живе Ваш благодiйний фонд?
Головним вектором фонду, як це було раніше, є медична допомога. Ми тісно співпрацюємо з Благодійним фондом «Фонд розвитку медицини» і його головою Олегом Овечко: разом реалізуємо проекти з надання гуманітарної допомоги, яку він привозить в Україну. Зараз розробляємо проект прямого контакту з тими, хто її потребує. На повістці дня – Обухівський регіон. Наразі ми детально дізнаємося про проблеми людей, щоб далі «вести» ці справи до логічного позитивного результату та не пропустити жодного пункту.

Подiлiться, що було зроблено за 2018 рiк? Скiльком людям допомогли i яку кiлькiсть грошей витратили?
Я ніколи не рахую, що зробила і скільки було використано коштів. Допомагаю всім, хто звертається. Гроші люблять тишу, навіть ті гроші, які витрачені на благодійність. Єдине, що можу вам сказати, це те, що в 2018 році нашу допомогу та підтримку отримала велика кількість людей. Їх тисячі, і їх слова подяки для мене особисто, на вагу золота.
Ви знаєте, про благодійність та цільові програми не варто говорити на всю країну, достатньо знати що твоя допомога доходить до адресата. Можеш допомогти – допомагай.

Чи пiдтримують Вашi погляди рiднi?
Так. Звичайно. Мої дві доньки вже свого часу працювали в Червоному Хресті: одна була головою Червоного Хреста Святошинського району, друга – її помічницею, волонтером. Я ними дуже пишаюсь. Виховувала їх за простим принципом – неси добро, і, рано чи пізно, воно повернеться до тебе. До речі, мій інтерес до благодійності був закладений з дитинства, з народних казок, де добро завжди перемагає зло. Цю позицію вкладаю зараз і в своїх онуків.

Що можете побажати нашим читачам?
Віри у те, що добро – це основа цього світу! Воно може творити чудеса! Добро завжди перемагає.

Прочитано 662 разів
ТЕТЯНА ПЕТРАКОВА

Головний редактор

Автор понад 500 соціальних проектів, направлених на розвиток дитячих талантів.
Телевізійний експерт. За освітою – журналіст (факультет масових комунікацій CНУ ім. В. Даля, магістр журналістики). Друга вища освіта – психолог (факультет психології CНУ ім. В. Даля).

Останні з ТЕТЯНА ПЕТРАКОВА